Sorodne objave

 

Izšla je nova številka naše stanovske revije, ki je s svojo pestro vsebino ponovno odraz vedno dinamičnega policijskega vsakdana. V rubriki Aktualno tokrat objavljamo intervju z generalnim direktorjem policije mag. Senadom Jušićem ter predstavljamo, kako živahen in razgiban je urnik kandidatov za policiste na Višji policijski šoli v Tacnu.

Varnost 1 2024 naslovnicaV nadaljevanju smo s sliko in besedo (z nekaj časovne distance) poskušali strniti raznolike aktivnosti policije in notranjega ministrstva med lansko avgustovsko ujmo, ko so se naši zaposleni resnično izkazali: tako v smislu koordiniranega izvajanja operativnih nalog na terenu kot nesebične pomoči in spontanih izrazov solidarnosti, ki je mnogokrat presegla stroge službene okvire.

Opisujemo tudi novo pridobitev v policijski floti: helikopter, ljubkovalno poimenovan Lojzka, in pa komuniciranje prek lastnega TikTok kanala, ki nam že dobro leto omogoča nekoliko drugačen pristop k nagovarjanju mladih.

Med strokovnimi prispevki vas bo zagotovo pritegnil članek o svetovni trgovini z diamanti, izpostavljamo pa tudi prispevek s povsem konkretnimi napotki, kako naj policisti pristopijo do iskanja pogrešane osebe z demenco.

V branje toplo priporočamo za spremembo nekoliko manj formalno predstavitev naših svetovalcev, ki v imenu notranjega ministrstva in slovenske policije službujejo v Bruslju.

V rubriki Usposabljanje si preberite, kako je skupina policistov gornikov oziroma plezalcev združila prijetno s koristnim in se povzpela na najvišji evropski dimnik v Trbovljah.

Zadnji del revije smo namenili športu in prostočasnim aktivnostim, predvsem glasbi. Veliko delavcev policije se namreč tako sprošča, spet drugi nabirajo novih moči in energije za še učinkovitejše delo, tretji pa so iz začetnih konjičkov spisali prave življenjske upešnice. Tako boste izvedeli, da imamo v slovenski policiji vrhunski športno-trenerski par "oče-sin", nadebudno kandidatko za policistko, ki ob šolskih obveznostih kot za šalo zmaguje v karateju, uspešen vokalno-kitarski duet, ki je "zakuhal" letošnjo božično videovoščilnico policije, in celo čisto pravega heavymetalca z lastnim bandom!

Vabljeni k branju!

Revija Varnost 1/2024 (83, 7 MB) ali v zmanjšani resoluciji: revija Varnost 1/2024 (14 MB)

Povezane vsebine

Publikacije