Generalni direktor policije mag. Senad Jušić in predsednik Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije Jožef Grah sta danes, 1. februarja 2024, podpisala Letni načrt sodelovanja med Policijo in Zvezo klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije za leto 2024.

20240201 111735

Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije združuje skupaj 14 območnih klubov po vsej Sloveniji, katerih člani so upokojeni delavci organov za notranje zadeve. V združenju se tako srečujejo nekdanji sodelavci, ki jih še vedno druži oziroma povezuje ista stanovska pripadnost, kolegialnost, tovarištvo, kot jih je družila v času aktivnega delovanja v takratni milici, policiji oz. v organih za notranje zadeve.

Načrt sodelovanja obsega skupaj 29 konkretnih nalog. Gre za natančno opredelitev dogodkov in nosilcev ter za določene naloge in pričakovanja ene ali druge organizacije pri izvedbi teh nalog. Med drugim to vključuje organizacijo okroglih miz, udeležbo na različnih slovesnostih, srečanjih in prireditvah.

20240201 111750(0)

Generalni direktor je med drugim izpostavil, da smo lahko vsi zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve ponosni na svoje korenine – svojo preteklost, neprecenljivo vlogo naših nekdanjih sodelavcev, ki so s svojim delom dokazovali profesionalnost in lojalnost do slovenskega naroda.