Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je z vršilcem dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senadom Jušićem obiskal Dravograd. Koroška je regija, ki so jo katastrofalne poplave hudo prizadele.

Minister v Dravogradu

Minister za notranje zadeve in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije sta obiskala Policijsko postajo Dravograd, kjer so ju seznanili z delom policije v zadnjih dneh. Poplave so namreč prizadele tudi naše zaposlene. A kot je minister poudaril, "je slovenska policija organizirala delo, tako da poteka nemoteno in prebivalci Slovenije imajo zagotovljeno vso varnost - tudi v Dravogradu."

Razdejanje na obmocju Dravograda

V štabu civilne zaščite se je minister seznanil s trenutnim stanjem in se pogovarjal z županom Občine Dravograd Antonom Preksavcem. Kot je v nadaljevanju povedal medijem, je "vesel, da ni bilo smrtnih žrtev ali huje poškodovanih na tem območju - to se mi zdi najbolj pomembno sporočilo. Slovenska policija je tudi v Dravogradu in celotnem ogroženem območju - kjer še vedno poteka intervencija - varovala premoženje tistih ljudi, ki so se morali izseliti, evakuirati s svojih domov. Slovenska policija zaenkrat ne beleži kakršnih koli kaznivih dejanj, tatvin, vlomov v hiše."

Izjava za javnost

Policija poleg varovanja premoženja, helikopterskega reševanja, evakuacijah in pomoči ljudem skrbi tudi za varnost na cestah na prizadetih območjih: ureja cestni promet zaradi zapor cest, ki so bile nujne zaradi zemeljskih plazov, poplavljenih cest, podrtih mostov in preusmerja cestni promet na druge ceste. Od prvega dne so v zraku vsi trije policijski helikopterji, ki na ogroženih območjih po Sloveniji rešujejo ujete na odrezanih območjih, dovažajo nujne potrebščine, hrano, gorivo, zdravila … Kljub slabemu vremenu so policijski helikopterji intervenirali v najbolj zahtevnih okoliščinah, dežju, megli in opravljali svoje naloge.

Pogovor z dravograjskimi policisti

Več informacij na strani Ministrstva za notranje zadeve oz. na spletišču gov.si.