Sorodne objave

 

V sodelovanju s Policijsko upravo Nova Gorica je novogoriško medobčinsko društvo slepih in slabovidnih včeraj, 26. oktobra 2009, v Novi Gorici predstavilo zgibanko z naslovom Z roko v roki, skupaj za varnost slepih in slabovidnih. Zgibanka je rezultat dvoletnega projekta o varnosti oseb z okvaro vida na domu in v cestnem prometu ter je prva tovrstna zloženka v Sloveniji.

 Zgibanka, namenjena slepim in slabovidnim osebam in drugim udeležencem v cestnem prometu oz. širši javnosti:

Z roko v roki, skupaj za varnost slepih in slabovidnih 


Zgibanka je nastala tudi na podlagi več delavnic, ki sta jih policija in društvo pripravila na severnem Primorskem in je prvi tovrstni preventivni projekt v širšem slovenskem prostoru. V njej so poleg nasvetov za udeležbo v cestnem prometu tudi nasveti glede varovanja premoženja in nasvetov, kje lahko slepi in slabovidni poiščejo pomoč itd.

foto2

Uvodne besede ob predstavitvi zloženke je imela podžupanja novogoriške mestne občine mag. Darinka Kozinc, poleg Igorja Miljevca, predsednika medobčinskega društva slepih in slabovidnih ter njihovih članov pa so na predstavitvi sodelovali tudi predstavnik občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Stjepan Miškovič, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Nova Gorica Janko Mencinger in tiskovni predstavnik policijske uprave Dean Božnik.

Članici društva sta med predstavitvijo opozorili na določene težave, s katerimi se njihovi člani srečujejo v cestnem prometu, in izpostavili pozitivno izkušnjo sodelovanja s policijskim inšpektorjem Jankom Mencingerjem s PU Nova Gorica v okviru prejšnjih delavnic.

foto1

Pripravljavci zgibanke so želeli z njo širšo javnost opozoriti o prisotnosti slepote in slabovidnosti v našem okolju. Ob tej priložnosti pa so pozvali tudi vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu, naj bodo pozorni na belo palico, ki jo kot pripomoček uporabljajo slepe in slabovidne osebe.