Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Reka Kolpa poleti nudi prijetno osvežitev in oddih dnevnim kopalcem in turistom, ki ob reki preživijo več dni. Policisti Policijske postaje Metlika tako v poletnih mesecih obravnavajo večje število kaznivih dejanj tatvin in vlomov v vozila. Na kopališčih, v njihovi bližini in kampih ob reki so policisti najpogosteje obravnavali tatvine nezavarovanih predmetov, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in podobni predmeti ter vlome in tatvine iz vozil.

2

Policisti Policijske postaje Metlika so zato na kopališčih in v kampih namestili preventivne plakate in obiskovalcem razdelili letake s preventivnimi vsebinami. Kopalce in ostale obiskovalce pa so na parkirnih prostorih opozarjali, naj poskrbijo za svoje vozilo, naj v vozilu (še posebej na vidnem mestu) ne puščajo različnih predmetov, naj zapirajo okna in vrata ter vozila zaklenejo.

Svetovali so jim tudi uporabo ročnih torbic, v katere lahko spravijo vrednejše predmete, ki jih bodo imeli tako ves čas pri sebi. Vendar pa jih ne smejo puščati brez nadzora. Opozarjali so tudi na primerno varovanje mobilnih aparatov in bančnih kartic.

1

Policisti so kopalce opozarjali tudi na varnostne ukrepe pri vstopanju in izstopanju v reko Kolpo oziroma pri kopanju, starše pa, da svojih otrok (še posebej neplavalcev), ko se gredo kopat, niti za trenutek ne pustijo brez nadzora!

Več preventivnih nasvetov za večjo varnost v in ob vodi