Sorodne objave

 

Direktor PU Novo mesto mag. Anton Olaj in župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič sta 2. februarja 2010 podpisala sporazum o ustanovitvi varnostnega sosveta v novomeški občini.

Po njunih besedah je sporazum tudi rezultat dosedanjega dobrega sodelovanja med občino in policijo ter dobra podlaga, da se medsebojno sodelovanje še okrepi v zadovoljstvo občank in občanov Novega mesta.

varnostnisosvet 2

Podpis sporazuma o  ustanovitvi varnostnega sosveta v Mestni občini Novo mesto.



Med nalogami sosveta bodo med drugim urejanje prometa in zagotavljanje javnega reda, preprečevanje vandalizma ter zagotavljanje varnosti na območjih večetničnih skupnosti. Sestavljali ga bodo trije predstavniki občine, komandir Policijske postaje Novo mesto, policijski inšpektorji iz Sektorja uniformirane policije na PU Novo mesto, predstavnik Inšpektorata RS za okolje in prostor ter predstavnik novomeške upravne enote.

varnostnisosvet 1
Mag. Anton Olaj, direktor PU Novo mesto, in župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič



Dinamika dela novoustanovljenega varnostnega sosveta bo prilagojena varnostnim izzivom na območju občine, strokovnjaki v njem bodo zagotavljali, da bo problematika ustrezno in celovito obravnavana.