Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 21. junija 2010 sodelovali pri preventivnem projektu Mladi gredo naprej. V okviru preventivnih aktivnosti so tako na Bevkovem trgu v središču Nove Gorice opozarjali obiskovalce na različne nevarnosti v cestnem prometu.

foto2 2

Varnost v cestnem prometu


Policisti so obiskovalcem svetovali, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost drugih udeležencev, jih seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jim delili zloženke s preventivnimi nasveti. Najbolj radovedni so lahko opravili test alkoholiziranosti in preizkusili posebna očala za simulacijo alkoholiziranosti pri različnih stopnjah. Tako so se lahko sami prepričali, kako uživanje alkohola oslabi posameznikove vozniške sposobnosti.

foto3 3

Po besedah pomočnika komandirja Policijske postaje Nova Gorica Tomaža Rutarja so policisti s sodelovanjem na takšni prireditvi želeli seznaniti občane in občanke z nevarnostmi v cestnem prometu in jim omogočiti, da bolje spoznajo delo policistov.

foto4 4

Projekt Mladi gredo naprej, ki ga organizira Mladinski zavod Poprad, bo potekal med 11. junijem in 11. julijem 2010. Cilj projekta je omogočiti mladim zabaven in sproščen prehod v ''svet odraslih'', kjer je odgovornost za lastno varnost in varnost drugih pomemben del vsakdanjika. Mladi bodo v tem času lahko dobili številne koristne informacije o različnih vsebinah, tudi o tem, kako poiskati prvo zaposlitev, o skrbi za domače živali, o Unicefovih varnih točkah v Novi Gorici, o omejevanju požarne nevarnosti itd.

foto5 5

Novogoriški policisti se bodo projektu ponovno pridružili 2. julija, ko bodo na informacijski točki obiskovalcem svetovali, kako zaščititi svoje premoženje med poletnimi dopusti.

Nasveti za dopust

 Poskrbite za varnost svojega premoženja!

foto6 6