Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Maribor smo danes, 20. oktobra 2010, podrobneje predstavili preiskavo kaznivih dejanj posebne hude telesne poškodbe s smrtno posledico, hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. V začetku tega tedna je zaradi naštetih dejanj v Peščenem Vrhu pri Cerkvenjaku umrl 74-letni moški, 35-letna ženska pa je bila hudo poškodovana. 40-letnega osumljenca smo že prijeli.

IMG 2905

 Zvočni posnetek z novinarske konference (mp3) 


Janez Lovrec, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor, je povedal, da je bil Operativno-komunikacijski center OKC PU Maribor 18. oktobra 2010, ob 10.18 obveščen, da v bivalnem vikendu v Peščenem Vrhu leži mrtev moški oz. lastnik vikenda. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 74-letnega moškega, doma z območja Upravne enote Gornja Radgona, ki ni kazal znakov življenja. Na kraju so našli tudi hudo telesno poškodovano 35-letno žensko. Reševalci so jo odpeljali v UKC Maribor, kjer so ji nudili zdravniško pomoč in jo hospitalizirali.

Ogled kraja kaznivega dejanja je ob pomoči mariborskih kriminalistov opravila preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Na kraju je bil tudi dežurni okrožni državni tožilec Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta 74-letnega moškega v bivalnem vikendu popoldne 17. oktobra 2010 obiskala zunajzakonska partnerja, 35-letna ženska in 40-letni moški, ki sicer prebivata v bližini. Med nekajurnim druženjem so uživali alkohol. Zvečer pa so se sprli, pri čemer je 40-letni moški fizično obračunal s svojo partnerko in gostiteljem ter ju hudo oz. posebno hudo telesno poškodoval, zaradi česar je 74-letnik na kraju umrl. Preden je odšel, je osumljenec poškodoval tudi pokojnikov osebni avtomobil.

Naslednji dan so kriminalisti 40-letnega osumljenca prijeli v neposredni bližini njegovega začasnega bivališča in ga pridržali.

Danes popoldne bomo osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, in sicer zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe s smrtno posledico (za to dejanje je zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let), kaznivo dejanje hude telesne poškodbe (zagrožena je zaporna kazen od šestih mesecev do petih let) in kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari (zagrožena zaporna kazen do dveh let). Osumljenec je že bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.