Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar je 1. junija 2016 sprejel policista Policijske postaje Ljubljana Moste Gorana Spasića, ki je v svojem prostem času pomagal prijeti roparja zlatarne. Sprejema se je udeležil tudi njegov komandir Ernest Babič.

Sprejem.zm

Goran Spasić je 30. maja 2016 na Nazorjevi ulici v Ljubljani postal pozoren na neznana moška v notranjosti zlatarne, še posebej, ko je opazil, da imata lasulji in rokavice. Ker je takoj posumil, da gre za rop, je nemudoma po telefonu obvestil operativno-komunikacijski center, ki je v širšo okolico napotil več policijskih patrulj.

Med obveščanjem sta moška že oropala zlatarno in zbežala iz prodajalne. Goran Spasić je stekel za njima, spremljal smer bega in o tem sproti obveščal druge policiste, s katerimi so skupaj prijeli storilca na Puharjevi ulici. Roparja sta imela pri sebi odtujene predmete, ki so jih policisti zasegli.

Policist Goran Spasić je s svojim ravnanjem dokazal, da policisti niti v prostem času ne prenehajo opravljati svojega poslanstva. S hitrim odzivom je bistveno pripomogel k prijetju roparjev in uspešni preiskavi omenjenega kaznivega dejanja.