Sorodne objave

Sektor prometne policije 21. november 2008
 

Center za evropsko prihodnost je skupaj s slovensko Policijo med 21. in 25. oktobrom v okviru projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja v Sloveniji organiziral študijski obisk vodstva srbske prometne policije. Študijski obisk je potekal na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Maribor.

CEP 03

Ob obisku ljubljanskega območja je udeležence pozdravil direktor Policijske uprave Ljubljana, mag. Stanislav Vrečar, delo pa je vodil vodja Oddelka za cestni promet v Sektorju uniformirane policije PU Ljubljana, Primož Kadunc. Udeleženci so si ogledali poostren nadzor prometa, ki je potekal na počivališču Lukovica, pri katerem so poleg policistov Postaje prometne policije Ljubljana sodelovali še policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Ljubljana, policijskih postaj Domžale in Moste ter policisti specializirane enote za nadzor prometa. Poleg njih so v poostrenem nadzoru sodelovali tudi uslužbenci Carine, CESTEL-a, DARS-a in gozdarske inšpekcije.

CEP 01

Poleg praktičnega dela na terenu je v prostorih Policijske postaje Ljubljana Moste potekal tudi teoretični del študijskega obiska. Komandir postaje, mag. Simon Slokan, je udeležencem predstavil delo enote in jim razkazal prostore policijske postaje. Po zaključku delovnih aktivnosti je udeležence študijskega obiska sprejel tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič.

CEP 02

Udeleženci študijskega obiska so si med seboj izmenjali delovne izkušnje in dobre prakse ter sklenili nova poznanstva. Obisk se je zaključil, stiki pa bodo ostali.