Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Ljubljanski policisti in kriminalisti so v tem tednu odvzeli prostost 37-letnemu osumljencu kaznivih dejanj vlomov, ki jih je izvajal na širšem območju Ljubljane.

Utemeljeno je osumljen, da je vlomil v najmanj dve stanovanji. V enem primeru je iz stanovanja odtujil nakit, računalnik in druge tehnične predmete, v drugem pa je ostalo pri poskusu. Pri tem si je pridobil za okoli 1.800 evrov protipravne premoženjske koristi. Osumljenec se je prijetju uprl – poskušal je zbežati in je zato osumljen tudi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V nadaljevanju je bila na podlagi odredbe sodišča pri njem opravljena hišna preiskava, pri kateri so bili zaseženi predmeti, povezani s kaznivimi dejanji. Zaseženi so bili vlomilsko orodje in predmeti, za katere se sumi, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj vlomov.

Na mizi je razstavljen ukraden nakit.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja poskusa in velike tatvine ter preprečitve uradnega dejanja priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je že bil obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter preverjanjem povezav še z drugimi tovrstnimi kaznivimi dejanji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vse morebitne oškodovance, ki prepoznajo zasežene predmete, prosimo, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali pokličejo Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na telefonsko številko 01 589 60 00, lahko pa se tudi osebno zglasijo na sedežu enote na Posavskega ulici 3 v Ljubljani.

Povezane vsebine

Varnost premoženja