Sorodne objave

 

Koprski policisti bomo voznikom, ki jih večkrat ustavijo in vozijo po predpisih, izdali posebno "vozniško dovoljenje vzornega voznika". Dovoljenja bomo podeljevali ob kontrolah cestnega prometa med decembrsko preventivno akcijo Vzorni voznik, s katero želimo na območju Policijske uprave Koper zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti se pri cestnoprometnih kontrolah pogosto srečujemo s primeri, ko posameznega voznika v krajšem časovnem obdobju večkrat ustavimo, pri tem pa vedno znova ugotovimo, da vozi po predpisih. Velika večina takih voznikov to razume in podpira delo policistov ter to tudi javno zagovarja.

Želimo si, da bi bilo takih voznikov čimveč in da bi še naprej vozili po predpisih. Zato smo se odločili, da decembra izvedemo preventivno akcijo Vzorni voznik, katere namen je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

ZaVzornegaVoznika

Simbolično kartico bodo prejeli predvsem tisti vozniki, ki bodo vozili po predpisih in nimajo kazenskih točk.

 

Policisti bomo tako ob kontrolah cestnega prometa v primerih, ko bomo ugotovili, da voznik vozi v skladu s predpisi in je njegovo ravnanje vzorno (predvsem pa, da nima kazenskih točk), ob voznikovem soglasju izdali "vozniško dovoljenje vzornega voznika". Gre za simbolično kartico v velikosti običajne kartice, ki jo policist "za nagrado" izda vozniku, ta pa se na tak način "obvezuje", da bo še naprej vozil trezen in s prilagojeno hitrostjo oz. skladno s cestnoprometnimi predpisi.

Ker si želimo, da bi vozniki dobronamerno sprejeli policistov nasvet, že drugo leto vse preventivne projekte na PU Koper spremlja logotip z napisom Policist prijatelj več, svetuje, ki je bil v sodelovanju s policijskim veteranskim društvom Sever izdelan posebej v ta namen.