Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 9. novembra 2010, sprejel Mitjo Potočnika, policista Centra za varovanje in zaščito v Upravi za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, ker se je izkazal z izjemnim športnim dosežkom.

IMG 6731

Evropskemu prvaku v kickboksu v kategoriji nad 94 kg je generalni direktor policije Janko Goršek čestital za odličen športni rezultat in se mu zahvalil za izjemen prispevek k ugledu slovenske policije in njeni pozitivni podobi v javnosti. Zaželel mu je še naprej veliko uspehov in seveda nič ali čimmanj poškodb.


Mitja Potočnik je namreč pred nekaj dnevi na evropskem prvenstvu v kickboksu v Bakuju v Azerbajdžanu osvojil zlato medaljo. V prvem krogu se je pomeril z Italijanom, v drugem z domačinom iz Azerbajdžana, nato je v polfinalu premagal Ukrajinca in v finalu še Hrvata. Vse borbe je dobil s 3 : 0. Pravi, da je ta medalja dosedaj njegov največji uspeh in seveda lepa vzpodbuda za naprej.

26-letni športnik je v policiji zaposlen od leta 2005. Ko je uspešno zaključil usposabljanje, je bil izbran celo za najboljšega kandidata generacije. V prostem času se ukvarja z borilnimi veščinami in je zelo uspešen v svoji kategoriji. Športno pot je začel leta 1997 v klubu v Braslovčah. Najprej se je ukvarjal z ju-jitsujem, nato s taekwondojem. Leta 2000 je postal državni prvak, kmalu zatem pa je na evropskem mladinskem prvenstvu postal prvak v težki kategoriji. Od takrat naprej se redno udeležuje evropskih in svetovnih prvenstev.

Lani septembra je začel trenirati pod vodstvom trenerja Tomaža Barade, večkratnega evropskega in svetovnega prvaka. Zadnjih devet let je član slovenske taekwondo reprezentance in dosega vrhunske rezultate tako na mednarodni kot tudi svetovni ravni in sodi v vrh najboljših. 

IMG 6732

Z leve proti desni: generalni direktor policije Janko Goršek, policist Mitja Potočnik, vodja Centra za varovanje in zaščito Branko Skrbinek