Sorodne objave

 

Vzgojiteljice v vrtcu Zelena jama iz Ljubljane so k sodelovanju povabile tudi Oddelek vrhunskih športnikov v Policijski akademiji. Pri svojem izobraževalnem programu so namreč obravnavale področje športa: treninge, športne rekvizite, pravila različnih športov, zdravo prehrano. Ker so želele o tem izvedeti še kaj več, jih je 29. marca 2010 obiskal smučarski skakalec Jernej Damjan, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v policiji.

IMG 0009

Na številna zanimiva vprašanja otrok je Jernej odgovarjal duhovito, prav v takšnem tonu, kot so bila postavljena, tako da je - po prvih, nekoliko sramežljivih vprašanjih - pogovor stekel povsem sproščeno. Nazadnje so novi »skakalci« celo nekoliko smučarsko in skakalno potelovadili.

005

Po skupni ugotovitvi, da je lahko ukvarjanje s športom zdravo in zabavno, so mu otroci obljubili, da ga bodo na tekmovanjih še spremljali in ga vzpodbujali. Obenem pa bodo tudi sami ostali športniki. Ob koncu obiska v vrtcu so mu podarili tudi pokal, ki so ga iz papirja izdelali posebej zanj.

009