Sorodne objave

 

Na osrednji slovesnosti v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva, ki jo je danes, 19. maja 2015, v Škofji Loki priredila Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je policist Ivan Kramberger prejel posebno priznanje na področju prostovoljstva v javni upravi. V slovenski policiji smo ponosni, da imamo tako prizadevne zaposlene, kot je on. Iskrene čestitke!

V Kristalni dvorani Sokolskega doma na Mestnem trgu v Škofji Loki so podelili priznanja prostovoljstvu prijaznim mestom, naj prostovoljcu v javni upravi ter junakom našega časa, ki so učenci osnovnih in srednjih šol. Podelili so tudi nagrade fotografskega in novinarskega natečaja ob Dnevu za spremembe. Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, pa je postal Boris Krabonja, zaposlen na Srednji ekonomski šoli Maribor.

TedenProstovoljstva Osrednje mesto v devetih krajih po Sloveniji imajo ta teden prostovoljske organizacije in njihove aktivnosti kot tudi dosežki prostovoljcev.

IMG 1474

Za to priznanje je Ivana Krambergerja predlagal generalni direktor policije Marjan Fank, na pobudo Združenja policistov Slovenije. "Prostovoljec je policist, zaposlen na Policijski postaji Maribor II. Policist uspešno in spretno povezuje prvine policijskega dela s prostovoljstvom. Med drugim je aktiven na področju odpravljanja administrativnih preprek, pri udeležbi policistov na usposabljanjih, vajah, intervencijah in tudi v okviru prostovoljstva pri prostovoljnih gasilcih," je zapisano v obrazložitvi.


IMG 1418Ivan Kramberger, ki je policist šest let, pove, da je prostovoljstvo njegov način življenja in da z veseljem pomaga sočloveku v težavah. Prostovoljni gasilec je 20 let. Tudi Rdečemu križu se je pridružil že v osnovni šoli. Vse, kar počne, je bilo splet okoliščin, na kar je ponosen. Z veseljem bo pozitivni duh prostovoljstva širil tudi v prihodnje.

Poleg tega priznanja je mariborski policist Ivan Kramberger v preteklosti prejel že več nagrad za svoje udejstvovanje in pomoč sočloveku, tako na državni kot lokalni ravni. Predsednik države mu je lani podelil državno priznanje za delo na področju civilne zaščite in reševanja ter izvajanja socialnih programov, državni svet pa mu je konec leta 2014 podelil priznanje za izjemne dosežke na področju spremljanja oseb z motnjami v duševnem razvoju in s cerebralno paralizo.

Izglasovan je bil tudi za ime meseca na Valu 202 in radiu Murski val, bralci časopisa Vestnik pa so ga izglasovali za Pomurca meseca junija 2014. Ker je zgled za prostovoljno delo in dviguje njegovo raven, se ga preprosto lahko opiše kot "100-odstotnega prostovoljca".

Ivan Kramberger je že leta 1993 kot mladi prostovoljec vstopil v krajevno organizacijo Rdečega križa Negova. Letno opravi več kot 1000 ur prostovoljnega dela na širšem področju prostovoljnega dela: kot prostovoljni gasilec, operativec, mentor otrok in mladine. Redno sodeluje pri izvedbi tabora Modri medo, ki ga organizira Združenje policistov Slovenije, aktivno deluje v organizaciji Združenja policistov Slovenije, kot spremljevalec oseb z motnjami v duševnem razvoju pri Zvezi Sožitje, športni inštruktor oseb s cerebralno paralizo pri Zvezi Sonček in krvodajalec (kri je daroval že več kot 20-krat). Zaposlen je v slovenski policiji kot policist, kjer večkrat pomaga ljudem v stiski in kjer se njegov čut do sočloveka povezuje z integriteto lika policista.

Kot prostovoljni gasilec je doslej pomagal pri številnih naravnih nesrečah, nazadnje pri odpravljanju posledic žledu na Notranjskem. Aktiven je pri delu z mladimi gasilci, prav tako sodeluje z mladinskimi društvi na lokalni ravni in pomaga pri soustvarjanju projektov Zavoda 116, na primer projekta 116 000 - vseevropske številke za prijavo pogrešanih otrok. Sodeloval je tudi pri nacionalnem projektu za računalniško opismenjevanje oseb z motnjami v duševnem razvoju in pri projektu s sorojenci OMDR. Med drugim je tudi član mednarodnega združenja policistov IPA. Zaupan mu je že drugi mandat dela v Etični komisiji organiziranega prostovoljstva, kot član delovne skupine pod okriljem Slovenske filantropije pa sodeluje pri pripravi novele zakona o prostovoljstvu.