Sorodne objave

 

Predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta danes, 16. aprila 2014, podelila nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2013. Slednjega so prejeli trije, med njimi policist Ivan Kramberger. Slovesnosti se je udeležil tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger s sodelavci.

Clipboard02

 Policist Policijske postaje Maribor II Ivan Kramberger (na fotografiji drugi z leve) je priznanje prejel za svoje delo na področju civilne zaščite in reševanja ter izvajanje socialnih programov.

 

Iskrene čestitke!

Obrazložitev zanj je naslednja:

»Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva podeljuje priznanje gospodu Ivanu Krambergerju za prostovoljstvo na področju civilne zaščite in reševanja ter sociale.

Ivan Kramberger aktivno, zavzeto in uspešno opravlja različne naloge pri izvajanju socialnih programov v organizaciji Zveze Sožitje, zveze društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. Posebej se osredotoča pri izvajanju programov vseživljenjskega učenja, seminarjev za sorojence in se izkazuje kot strokovnjak s področja računalniškega opismenjevanja za osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Ivan Kramberger je tudi prostovoljni gasilec. Sodeluje pri gasilskih tekmovanjih, usposabljanjih, intervencijah, pomaga pri odpravljanju posledic naravnih nesreč. Prostovoljsko je pomagal izpeljati »Kamp Modri medo« in druge projekte Združenja policistov Slovenije. Sodeluje pri projektu Simbioza – računalniško opismenjevanje starejših občanov, z Zvezo Sonček pri izvedbi številnih taborov, kjer dela kot športni inštruktor ali spremljevalec. Vključuje se tudi v druge nacionalne aktivnosti promocije in razvoja prostovoljstva ter povezuje prostovoljske organizacije.

Vsa navedena dela gospod Ivan opravi kot ponosni prostovoljec.

Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva prejme priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2013 prostovoljec Ivan Kramberger za pomembne dosežke, ki jih je dosegel s prostovoljskim delom na področju civilne zaščite in reševanja v obdobju zadnjih dveh let.« 

IMG 1418

 Več o njem in o tem, kako ga prostovoljstvo spremlja celo življenje, si lahko preberete v reviji Varnost, št. 1/2014, na straneh 62-63.

 

Foto: Policija in Urad predsednika republike