Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi, smo svoje delo predstavili tudi policisti. Festival je posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Obiskovalci so si lahko ogledali različne vsebine, sodelovali na številnih predavanjih in delavnicah, obiskali pa so lahko tudi razstavni prostor policije.

IMG 2694

Policisti smo obiskovalcem predstavili različne preventivne in promocijske vsebine in jim svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujejo svojo lastnino in se izognejo nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd.

IMG 2777

IMG 2699Policisti smo obiskovalcem predstavili tudi različne zanimivosti s svojega delovnega področja in nekaj opreme, ki jo uporabljajo za izvrševanje nalog. Starejši obiskovalci so lahko izvedeli, kako naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja, prejeli pa so tudi brošure Ne pozabite na varnost, v katerih so zbrani preventivni nasveti. Upokojenci in drugi starejši občani so namreč pogosto žrtve različnih kaznivih dejanj, zato jim v policiji namenjamo posebno pozornost. Skozi preventivne projekte, obiske v domovih za starejše in s sodelovanjem na različnih prireditvah jim zato poskušamo približati policijsko delo in jim svetovati, kako naj se zavarujejo pred nepridipravi.

IMG 2748

Festival za tretje življenjsko obdobje lahko obiščete še danes do 18. ure.