Sorodne objave

Obvestilo o iskani osebi 9. september 2016
 

V sosednji Avstriji se je v kraju Schwadorf 21. decembra 2012 zgodil oborožen rop hranilnice. Avstrijski policisti menijo, da bi ropar lahko živel v Sloveniji, zato vse, ki bi osumljenca prepoznali ali kar koli vedeli o njem, prosimo, da o tem obvestijo slovensko policijo.

Avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani je slovensko policijo obvestilo, da Deželni kriminalistični urad Dolnje Avstrije išče trenutno še neidentificiranega oboroženega roparja, ki je utemeljeno osumljen, da je v petek, 21. decembra 2012, okoli 15. ure oropal podružnico ene od avstrijskih hranilnice v kraju Schwadorf v okolici Dunaja. Avstrijski policisti predvidevajo, da osumljenec živi v eni od sosednjih držav, morda celo v Sloveniji.

rop1

rop2

rop3

Moški je visok med 175 in 180 cm, vitke postave. Ima brado, velik "kljukast" nos in temne oči. Med ropom je bil oblečen v črne hlače, črno jopo, nosil je tudi črno kapo. Pri sebi je imel črno pištolo. Osumljenec govori nemško z rahlim tujim naglasom.

Oborožen serijski storilec je že 24. oktobra 2011 ob 15.28 in 22. decembra 2009 ob približno 14. uri izvedel oborožen napad na eno od bank v okraju Mödling, pri čemer je dejanje storil na podoben način in z enakim orožjem, enako pa je bil tudi oblečen.

Vse, ki bi osumljenca prepoznali ali o njem karkoli vedeli, prosimo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.