Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Ljubljanski policisti so se med 1. in 3. oktobrom predstavili na 12. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je v Cankarjev dom v Ljubljani privabil več tisoč obiskovalcev. Delo policistov si je ogledal tudi predsednik republike dr. Danilo Türk.

IMG 9789

Na 12. Festivalu za tretje življenjsko obdobje so policisti obiskovalcem predstavili svoje delo in opremo, ki jo uporabljajo za izvrševanje nalog. Starejšim obiskovalcem so svetovali, kako naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja, in jim razdelili brošure Ne pozabite na varnost, v katerih so zbrani preventivni nasveti. Upokojenci in drugi starejši občani so namreč pogosto žrtve različnih kaznivih dejanj, zato jim v policiji namenjamo posebno pozornost. Skozi preventivne projekte, obiske v domovih za starejše in s sodelovanjem na različnih prireditvah jim zato poskušamo približati policijsko delo in jim svetovati, kako naj se zavarujejo pred nepridipravi.

predsednik

Starodobni motor prikoličar iz leta 1953 je pritegnil zanimanje predsednika republike in prve dame.

 

Na razstavnem prostoru policije si je bilo tokrat moč ogledati tudi nekaj zanimivosti iz policijske zgodovine. Še posebej veliko zanimanja je pritegnil starodobni motor prikoličar iz leta 1953, ki ga je nekoč uporabljala prometna milica. Ob njem sta se ustavila tudi predsednik republike dr. Danilo Türk in njegova soproga Barbara Miklič Türk, ki sta si v okviru obiska Festivala za tretje življenjsko obdobje ogledala razstavni prostor policije. 

IMG 9808

 Obiskovalci so si lahko ogledali tudi zanimive primerke orodja, ki ga nepridipravi uporabljajo za vlome in tatvine.

IMG 9807