Sorodne objave

 

V središču Ljubljane je danes popoldan prišlo do streljanja, pri čemer je 69-letni Ljubljančan izgubil življenje, dva policista pa sta bila poškodovana.

Ob približno 16.30 uri je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana obveščen, da je na Korytkovi ulici v Ljubljani prišlo do kršenja javnega reda in miru oz. nasilja v družini. Ob tem je moški partnerki tudi grozil z orožjem.


Zvočni posnetek izjave generalnega direktorja policije Janka Gorška (mp3) 


"Zaradi neposredne ogroženosti ljudi je bilo na kraj takoj poslanih več policijskih patrulj. Ob prihodu na kraj je prišlo do streljanja med 69-letnim moškim iz Ljubljane in policisti. Med streljanjem je 69-letni moški umrl na kraju, dva policista, stara 41 in 33 let, pa sta bila ranjena." je danes za medije dejal generalni direktor policije Janko Goršek.

Policista sta bila odpeljana v Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer sta ostala na zdravljenju. "Po zagotovilih zdravniškega osebja policista nista v življenjski nevarnosti." je še dodal Goršek.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležila tudi dežurni preiskovalni sodnik in pristojni državni tožilec. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine streljanja.

Kot je danes povedal Goršek, bo v nadaljevanju imenovana tudi posebna komisija, ki bo ugotavljala vse okoliščine današnjega dogodka, med drugim tudi okoliščine uporabe strelnega orožja.