Sorodne objave

Schengenski kalkulator 26. oktober 2022
 

Ministrstvo za notranje zadeve oz. Policija, Urad vlade za komuniciranje in Center Evropa vas vabijo na tretje predavanje v sklopu Slovenija in Schengen z naslovom Kako poteka delo na Schengenski meji, ki bo potekalo v sredo, 5. decembra 2007, ob 16. uri, v avditoriju Centra Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Z vstopom Slovenije v schengensko območje 21. decembra 2007 bo odpravljena mejna kontrola na notranjih kopenskih in morskih mejah. To pomeni, da bo potovanje znotraj schengenskega območja za slovenske državljane poenostavljeno, nadzor oseb na zunanjih mejah pa poostren.

Več o tem, kako policisti za nadzor državne meje v praksi opravljajo svoje delo, kako bo policija v prihodnje zagotavljala varnost v notranjosti države, pa tudi o tem kako poteka varovanje podatkov ter kakšne so pravice posameznika v schengenskem informacijskem sistemu, bosta na predavanju povedala

  • Darko Poštrak iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, in
  • Andreja Mrak iz Urada informacijske pooblaščenke.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oz. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni!