Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Policista Policijske postaje Ravne na Koroškem sta decembra varovancem Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem predavala in svetovala o prometni varnosti, pirotehniki in zaščiti pred tatvinami.

CUDV

Miroslav Črešnik je varovancem centra svetoval o prometni varnosti.


Po pozdravnih besedah in krajšem spoznavanju je pomočnik komandirja Miroslav Črešnik varovancem centra predaval o varnosti v cestnem prometu. Pri tem je posebno pozornost namenil ustreznemu ravnanju pešcev, pravilni uporabi površin za pešce in pomenu ter učinkovitosti uporabe odsevnih teles.

V drugem delu je vodja policijskega okoliša Tomaž Strmčnik predstavil zakonske določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov in opozoril na nevarnosti, povezanimi z njihovo uporabo. Prav tako jim je svetoval, kako se najbolje zaščititi pred tatvinami in kako pravilno ukrepati.

CUDV 1

Tomaž Strmčnik je s praktičnim prikazom popestril predavanje.


Skupaj se je predavanja udeležilo okoli 120 varovancev CUDV in zaposlenih, ki so z zanimanjem spremljali vsebinsko pestre teme. Ob koncu predavanja so se policistoma zahvalili za številne uporabne nasvete in izrazili željo po tovrstnem sodelovanju tudi v prihodnje.