Sorodne objave

 

Za slovenskimi športniki je izjemen konec tedna. Glavno vlogo na športnih prizoriščih so odigrali prav vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Tina Maze, Robert Kranjec in Rok Marguč so ta vikend zaznamovali zgodovino slovenskega športa s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo! Čestitamo!

maze

Že v soboto nas je z drugim mestom v veleslalomu na 49. Zlati lisici razveselila Tina Maze. Svoj primat v letošnji sezoni je potrdila še v nedeljo z zmago na slalomu. S tem je Črnjanka postala tudi tretja Slovenka, ki je osvojila skupen seštevek veleslaloma in slaloma v Mariboru in si pridobila naziv "zlate lisičke". Tina v letošnji sezoni podira rekord za rekordom. Manjkajo ji le še ene stopničke, da bo prva, ki bo v eni sezoni stala na zmagovalnem odru več kot 18-krat! Nezadržno se približuje tudi magični meji 2000 točk v sezoni, kar ni uspelo še nobeni smučarki. Do konca sezone Tino čaka še 12 tekem zato verjamemo, da so novi zgodovinski mejniki samo vprašanje časa.

krajnc

V nedeljo je v norveškem Vikersundu svoje letalske sposobnosti zopet pokazal Robert Kranjec, ki je prehitel vso svetovno konkurenco in osvojil 1. mesto na največji letalnici na svetu. Robert je bil edini, ki sta mu uspela dva poleta prek 230 metrov! Dan prej, v soboto, pa je dosegel 3. mesto na isti letalnici v isti konkurenci. S 5. mestom sta uspeh slovenskih skakalcev dopolnila Peter Prevc in Jurij Tepeš. Tudi Jurij je vrhunski športnik, zaposlen v policiji.

marguc

Za piko na i, pa nas je z naslovom Svetovnega prvaka v paralelnem slalomu v nedeljskih večernih urah razveselil še deskar na snegu Rok Marguč. V kanadskem Stonehamu je tako kolajnama iz svetovnega prvenstva v La Molini izpred dveh let sedaj dodal še najžlahtnejšo - zlato! S tem je Slovenija dobila še tretjega Svetovnega prvaka v deskanju na snegu, tokrat prvega v slalomu.


Vrhunskim športnikom, zaposlenim v policiji, iskreno čestitamo za izjemne dosežke!

Foto: www.siol.net