Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih v Novi Gorici je 18. novembra 2008 organiziralo učno delavnico o udeležbi slepih in slabovidnih oseb v cestnem prometu. Na delavnici sta sodelovala tudi vodji policijskih okolišev Policijske postaje Nova Gorica Robert Horvat in Nenad Djermanović.

081121-VarnostSlepih01Policista novogoriške policijske postaje sta slepim in slabovidnim osebam svetovala v zvezi z varno hojo v cestnem prometu. Pojasnila sta jim, kako naj ravnajo v prometu v določenih okoliščinah (hoja po cesti in pločnikih, načini prečkanja ceste, prečkanje ceste v krožnih krožiščih, uporaba bele palice v prometu itd). Obenem pa sta policista slepim in slabovidnim odgovarjala na njihova vprašanja.

081121-VarnostSlepih02Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica je invalidska organizacija, ki deluje v javnem interesu in pokriva območje 13 občin (Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina, Vipava, Idrija, Cerkno, Tolmin, Kobarid, Bovec, Kanal in Brda). Za svoje člane pa izvaja tudi posebne socialne programe (več o društvu na njihovih spletnih straneh: http://www.drustvo-mdssng.si/).

081121-VarnostSlepih03

Društvo je v začetku junija že organiziralo podobno učno delavnico o varnosti slepih in slabovidnih oseb v Novi Gorici, na njej pa je sodeloval tudi predstavnik Sektorja uniformirane policije novogoriške policijske uprave (Novogoriški policisti sodelovali na delavnici o varnosti za slepe in slabovidne osebe).

Sodelovanje vodij policijskih okolišev PP Nova Gorica je pri udeležencih zelo pozitivno odmevalo, predstavniki društva pa so izrazili željo, da bi novogoriški policisti tudi v prihodnje sodelovali na podobnih učnih delavnicah.


Besedilo in foto: Dean Božnik,

tiskovni predstavnik PU Nova Gorica