Sorodne objave

 

Za nami je že druga prireditev preventivnega projekta Z glavo na zabavo, ki je potekala v soboto, 26. septembra 2009, v Mercatorjevem centru Nova Gorica v Kromberku.

Policisti novogoriške policijske uprave so mladim in njihovim staršem ter drugim obiskovalcem svetovali glede varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali glede nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd.

laser merilnik

Med drugim so policisti obiskovalcem svetovali, kako poskrbeti za svojo varnost in varnost svojega premoženja, jim predstavili poklic policista ter delili zloženke s preventivnimi nasveti z različnih področij policijskega dela.

V okviru sobotne prireditve, na kateri so poleg novogoriških policistov sodelovali tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je potekal tudi pester zabavno-glasbeni program, ki je pritegnil zanimanje predvsem najmlajših. Otroci in starši so lahko sodelovali v različnih aktivnostih, preko katerih smo skupaj gradili pozitiven odnos do zdravega življenjskega sloga, aktivnega preživljanja prostega časa ter zabave brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

obiskovalec

Obiskovalcem so policisti podrobno razložili tudi, kako deluje laserski merilnik hitrosti, in predstavili uporabo elektronskega alkotesta, številni pa so lahko svoje spretnosti preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa.

"Dobra obiskanost naše stojnice, na kateri smo obiskovalcem dajali različne preventivne nasvete, dokazuje, da je bila udeležba policistov na tej prireditvi smotrna in je imela v javnosti pozitiven odmev," je povedal policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica Janko Mencinger.

obiskovalec-alkotestDrager

Slovenska policija že vrsto let sodeluje v okviru projekta Fundacije Z glavo na zabavo, namen katerega je promocija zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Fundacija Z glavo na zabavo vsako soboto do konca novembra med 8. in 12. uro v Mercatorjevih centrih po vsej Sloveniji organizira tovrstne preventivne prireditve. Že naslednja bo to soboto, 3. oktobra 2009, v Mercatorjevem centru Kranj Primskovo.


Vljudno vabljeni!

ZabavniProgram