Jože Žabkar je najstarejši pomurski policist, ki je na silvestrovo praznoval 98. rojstni dan. Ob tej priložnosti ga je obiskal in mu ob njegovem osebnem prazniku čestital tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić, ki je nekdanjega miličnika obiskal skupaj z dvema članoma kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca, Marjanom Horvatom in Romanom Verganom. V prijetnem klepetu so obujali spomine na nekdanje čase, saj se je Jože Žabkar upokojil že leta 1979.

IMG 0534

Jože Žabkar je bil rojen na Dolenjskem, kot miličnik v civilu pa je bil 1.aprila 1948 poslan na postajo milice v Moščance. Kmalu zatem je končal enoletno policijsko šolo v Begunjah, leta 1950 pa je bil premeščen v Šalovce, najprej kot namestnik komandirja, zatem kot komandir postaje.

IMG 0544

Vmes je bil za dve leti premeščen na postajo v Gornje Petrovce, do leta 1977 pa je delal kot komandir v Moščancih. Zadnje leto in pol pred upokojitvijo je delal v stalni službi, današnjem operativno-komunikacijskem centru, vse do julija 1979, ko se je upokojil.

Najstarejšemu pomurskemu policistu Jožetu Žabkarju želimo še veliko let, obilo zdravja in zadovoljstva.