Murskosoboški policisti so polepšali zunanjost razpadajoče garažne stavbe policijske uprave in jo tako približali občanom. Ideja direktorja policijske uprave Damirja Ivančića, da bi poslikali stransko steno policijske uprave in tako polepšali tudi lokalno okolje, je v začetku junija spodbudila vnovično sodelovanje z upokojenim policistom Jožetom Ostercem, ki je pravi slikarski mojster.

IMG 0012

 "Podjetnik telefonira, starejša gospa pelje svojega štirinožnega prijatelja na sprehod, parček se ima rad, oče pelje otroka v šolo itd., policisti pa ob tem skrbimo za njihovo varnost," je dogajanje na ulici in motiv slike pojasnil 'policijski slikar' Jože Osterc.

 

Upokojeni policist, ki je svojo kariero posvetil policiji, obenem pa v duši ostal umetnik, se je vabilu z veseljem odzval. Za poslikavo stene, velike približno 40 kvadratnih metrov, je potreboval približno pet delovnih dni. Pri tem mu je pomagal le vzdrževalec na Sektorju za operativno podporo PU Murska Sobota.

Motiv slike ponazarja sodelovanje policije in lokalne skupnosti ter potrjuje, da smo policisti v službi državljanov. Prikazuje dogajanje na ulici, po kateri gredo ljudje različnih starosti po svojih opravkih, policisti pa pri tem s svojo prisotnostjo skrbijo za njihovo varnost.

IMG 0017

V zahvalo za trud je direktor Ivančić upokojenemu policistu in slikarskemu umetniku Jožetu Ostercu ob dnevu odprtih vrat, ko je bila tudi uradna predstavitev slike, podaril knjigo Zgodovina pomurske policije in orožništva.