Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so se septembra lani v Radencih srečali s predstavniki zveze lovskih družin iz Prlekije, konec januarja letos pa v Murski Soboti s predstavniki zveze lovskih družin iz Prekmurja.

Delovnega srečanja so se iz obeh zvez udeležili člani upravnega odbora, lovski čuvaji in drugi vabljeni lovci. Iz PU Murska Sobota pa so se ga udeležili direktor Drago Ribaš, vodje notranjih organizacijskih enot ter komandirji in vodje policijskih okolišev policijskih postaj v Ljutomerju, Gornji Radgoni, Murski Soboti, Lendavi in Gornjih Petrovcih.

Direktor policijske uprave Drago Ribaš je na obeh srečanjih predstavil varnostno situacijo na območju uprave in nekatere ukrepe, ki so povezani z lovstvom in varovanjem okolja. Predsednika obeh zvez Anton Holc in Arpad Köveš pa sta predstavila organiziranost njunih zvez ter opozorila na aktualno problematiko in nedorečenost zakonodaje v zvezi z lovom in vožnjo štirikolesnikov na območju lovišč in drugih motornih vozil v naravnem okolju. Posebej sta izpostavila problematiko klateških psov.

P1290046

Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš, predsednik Zveze lovskih družin Prekmurje Arpad Köveš, vodja sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak in policijski inšpektor v sektorju uniformirane policije Boris Rakuša na srečanju v Murski Soboti

Lovci1

Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš, predsednik Zveze lovskih družin Prlekije Anton Holc, vodja sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak ter komandirja policijskih postaj Ljutomer in Gornja Radgona Roman Zver in Ciril Magdič na srečanju v Radencih

Lovci3

Zakon o orožju s predlaganimi spremembami, naloge policije v zvezi z vožnjo motornih vozil v naravnem okolju in problematiko obveščanja o povoženju divjadi je na obeh srečanjih predstavil policijski inšpektor Boris Rakuša. Problematiko nezakonitega lova pa sta predstavila: v Radencih Damir Ivančič, v Murski Soboti pa Silvo Belec, oba iz sektorja kriminalistične policije.

Lovci7

Skupna fotografija srečanja v Radencih
P1290042

Skupna fotografija srečanja v Murski Soboti


Na delovnem srečanju smo se dogovorili o nadaljnjem medsebojnem sodelovanju in obveščanju v primerih krivolova ter o drugih kaznivih dejanjih in prekrških, ki se nanašajo na lovstvo in varovanje naravnega okolja.