Sorodne objave

 

V Enoti vodnikov službenih psov (EVSP) v Petanjcih je bilo v četrtek, 12. junija 2008, nadvse živahno in veselo. Ta dopoldan so policisti vodniki službenih psov in drugi policisti Policijske uprave Murska Sobota organizirali dan odprtih vrat. Obiskovalcem so pokazati svoje delo, opremo in seveda štirinožne "prijatelje".

Zastavljena naloga je v celoti uspela. Dneva odprtih vrat se je z velikim zanimanjem udeležilo čez 500 šoloobveznih otrok s spremljevalci in drugi predvsem lokalni prebivalci. Nekateri obiskovalci pa so prišli tudi iz Ljubljane.

Policisti EVSP niso pozabili povabiti niti svojih kolegov, vodnikov službenih psov, iz Madžarske, ki so bili nad delovnimi pogoji in usposobljenostjo slovenskih kolegov navdušeni. Prireditve sta se udeležila tudi v policiji zaposlena vrhunska športnika Aljaž Sedej, ki dosega vrhunske rezultate v judu, in ritmična gimnastičarka Mojca Rode.

Predvsem otroci so si z velikim zanimanjem ogledovali policijsko opremo in službene pse ter pesjake.

Policisti vodniki službenih psov Drago, Miro, Zlatko, Milan, Simon, Peter, Kristjan in vodnica Jasna so poskrbeli, da bo ta dan vsem obiskovalcem dneva odprtih vrat EVSP ostal v nepozabnem spominu. Izvedli so namreč vajo s službenimi psi, ki je požela velik aplavz vseh navzočih. Potek vaje je pojasnjeval vodja EVSP.


Besedilo in fotografije: Jožef Prša