Sorodne objave

 

Za policiste na Policijski postaji Lendava je bila 28. maja 2009 organizirana učna delavnica oziroma usposabljanje za prepoznavanje in obvladovanje stereotipov v večetnični družbi.

Delavnico sta vodila mentor Branko Novak iz Policijske akademije in Martina Strgar iz Generalne policijske uprave. Z inovativnim pristopom sta predstavila problematiko, s katero se policisti srečujemo v večetičnih skupnostih.

zm2

V zaključnem delu delavnice so se policistom pridružili tudi predstavniki Romov: Darko Rudaš iz Mestne občine Murska Sobota, Jožef Olah iz Občine Lendava, Vera Ratko iz Občine Dobrovnik in Toni Horvat iz Občine Cankova.

zm4

Udeleženci so si na delavnici izmenjali izkušnje in se pogovarjali o možnih načinih za izboljšanje stanja na področju obvladovanja stereotipov in nadgradnjo določenih preventivnih ukrepov.

Policisti smo lahko pri svojem delu uspešni le, če bomo poznali problematiko, ljudi in predvsem ustrezne načine reševanja varnostnih problemov v večetnični družbi, so se ob koncu usposabljanja strinjali pomurski policisti.