Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je 25. marca 2010, skupaj z Direkcijo RS za ceste, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Zdravstvenim domom Maribor - Reševalno postajo, mestno redarsko službo, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki avtomoto društev, v Mariboru izvedla zaključno prireditev projekta Pasavček.

Na zaključni prireditvi, ki je potekala pod naslovom Red je vedno pas pripet, je sodelovalo 900 otrok iz sedmih osnovnih šol in petih vrtcev. Z akcijo smo želeli ozavestiti otroke in njihove starše o tem, kako nujno je med vožnjo uporabljati otroške varnostne sedeže in varnostne pasove. S pomočjo demonstracijskega miniavta in tehtnicami za prikaz naletne teže so se obiskovalci naučili tudi, kakšna je pravilna uporaba otroških sedežev in kako se pravilno pripenjamo z varnostnim pasom. Udeleženci prireditve so se ob tem srečali tudi s Pasavčkom, maskoto projekta.

Policisti Postaje prometne policije Maribor smo obiskovalcem svetovali o prometni varnosti, policisti PP Maribor I pa smo organizirali igrico 113. Precej pozornosti mladih nadebudnežev so pritegnili tudi policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor s svojimi štirinožnimi sodelavci.

IMG 2580zm

V letu 2009 je bilo na območju Mestne občine Maribor v prometnih nesrečah udeleženih 99 otrok. Otroci so bili v prometnih nesrečah najpogosteje udeleženi kot potniki, povzročitelji prometnih nesreč z udeležbo otrok pa so bili v največ primerih vozniki osebnih avtomobilov. Otroci so povzročili le majhen odstotek prometnih nesreč.

Zaščita otrok v avtu je eden najbolj učinkovitih ukrepov za izboljšanje prometne varnosti. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Direkciji RS za ceste že peto leto sodeluje v mednarodnem projektu Euchires, ki vzpodbuja pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2009 poteka projektno delo, kamor so vključeni otroci od 4. do 12. leta starosti ter njihovi starši. Otroci poznajo akcijo pod imenom priljubljene figurice - Pasavček.

IMG 2579