Sorodne objave

 

V Varaždinu na Hrvaškem se je 30. aprila odvijalo tradicionalno športno srečanje štirih policijskih uprav, dveh hrvaških in dveh slovenskih: PU Varaždinska, ki je organizirala letošnje srečanje, PU Međimurska, PU Murska Sobota in PU Maribor.

090505 Srecanje4uprav01 Odbojkarska ekipa Policijske uprave Maribor s tremi direktorji

 

Sončno, vendar vetrovno aprilsko vreme je prisililo organizatorje, da so tekmovanja organizirali v novi dvorani, zgrajeni za svetovno prvenstvo v rokometu. Na začetku so sodelujoče pozdravili Vladimir Faber, glavni ravnatelj hrvaške policije, Janko Goršek, v. d. generalnega direktorja policije, Rade Sitar, načelnik PU Varaždinske, in Zvonimir Sabati, župan varaždinske županije.

090505-Srecanje4uprav02 Vijoličasti tekmovalci PU Maribor pod budnim trenerskim očesom

 

Tekmovanja so potekala v petih disciplinah. Moški so tekmovali v malem nogometu, samoobrambi in streljanju s pištolo. Ženske so tekmovale v odbojki. Pri streljanju z zračno puško pa so sodelovale mešane ekipe.

090505-Srecanje4uprav04 Zmagovalci športnega srečanja

Srečanje je potekalo v prijateljskem vzdušju, v prvi vrsti je bilo namreč namenjeno druženju in zabavi, čeprav tekmovalnosti ni bilo mogoče izključiti.

Prehodni pokal je šel letos v roke tekmovalcev iz PU Maribor, od drugega do zadnjega mesta so se zvrstile PU Međimurska, PU Varaždinska in PU Murska Sobota. Med sodelujočimi pa se je šepetalo, da bo srečanje naslednje leto preraslo v srečanje (najmanj) petih uprav ?  ta dan je bil namreč zadnji delovni dan Karola Turka kot direktorja PU Maribor, saj je naslednji dan začel z delom kot direktor PU Celje.

090505 Srecanje4uprav03 Bojan Ferk se je razveselil rezultatov

Rezultati:

Nogomet:

  1. PU Varaždinska
  2. PU Međimurska
  3. PU Maribor
  4. PU Murska Sobota

Odbojka:

  1. PU Maribor
  2. PU Međimurska
  3. PU Murska Sobota
  4. PU Varaždinska

Samoobramba:

  1. PU Međimurska
  2. PU Murska Sobota
  3. PU Varaždinska
  4. PU Maribor

Streljanje - pištola:

  1. PU Maribor
  2. PU Varaždinska
  3. PU Međimurska
  4. PU Murska Sobota

Streljanje - Zračna puška:

  1. PU Murska Sobota
  2. PU Maribor
  3. PU Varaždinska
  4. PU Međimurska

 

Besedilo in fotografije: Bartolo Lampret