Jutri, 7. januarja 2015, bo ponovno odprla vrata policijska pisarna v Komnu. Uradne ure bodo vsako sredo, med 14. in 17. uro. Pisarna je v prostoru krajevnega urada v zgradbi Občine Komen. V času uradnih ur bo v pisarni prisoten vodja policijskega okoliša Erik Fabčič.

Vedno pa so sežanski policisti dosegljivi tudi na telefonski številki Policijske postaje Sežana (05) 7071 500, kjer se lahko za srečanje z vodjem policijskega okoliša ali drugim policistom občani dogovorijo tudi za drug čas ali drugo lokacijo. Prav tako nam lahko vaše želje, predloge ali pripombe sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S 1. januarjem 2015 ukinjamo tudi delovanje policijske pisarne v Podgradu. To obliko dela je Policijska postaja Ilirska Bistrica izvajala od leta 1996, enkrat tedensko ob sredah, med 15. in 17. uro, v Podgradu 16. To delo bo nadomeščeno z drugimi oblikami policijskega dela. Predvsem z delom v skupnosti na policijskem okolišu.

Ob odprtju in prva leta delovanja je bila policijska pisarna relativno dobro obiskana. Z množičnim pojavom mobilnih telefonov in druge informacijske tehnologije ter poznavanjem tamkajšnjega vodje policijskega okoliša pa se je obisk postopoma zmanjševal. Po letu 2000 je bilo teh obiskov le nekaj na leto, po letu 2005 pa spontanih obiskov skorajda ni bilo več. To obliko dela bomo nadomestili predvsem s terenskim delom lokalnih policistov.