Objavljamo zahvalo občanke Diane policistki Karmen Ozmec in policistu Zoranu Zeliču iz Policijske postaje Vrhnika za razumevanje in njun odnos ob prijavi neprimernega ravnanja otroške zobozdravnice z majhnim otrokom.

 

 

Spoštovani,

 

z največjim veseljem vam posredujem javno pohvalo za dva policista policijske postaje Vrhnika g. policist Zoran Zelič in ga. policistka Karmen Ozmec. Omenjena policista sta na mene in mojega soproga in na najino ____ letno hči __________ pustila tak vtis, da smo veseli, da sta v vrstah policije in da je naša varnost v njihovih rokah. Naj na kratko opišem dogodek, zaradi katerega bi ju pohvalila. Naša ____(hči)_____ ima zadne tri dni precej težav z zobobolom. Glede na to, da ___(njen)_____ zobozdravnik danes ni delal, sem se skupaj z njo odpravila k zobozdravnici _______________ ki je ordinirala v ordinaciji osnovne šole _____________. Ne morem vam opisati, kako je gledati otroka ki se od bolečin zvija, vsa je bila zatečena in nujno je bilo potrebno opraviti poseg (odpreti zobka), da bi se lahko gnoj ki se je nabral v oteklini stekel. Pri vstopu v ordinacijo (___(hči)____ sem komaj pregovorila naj vstopi k zobozdravnici, saj je precej nezaupljiva do ljudi ki jih ne pozna) je bila dr. ________ zelo neprijazna in arogantna, a vseeno sila menja zakon, ___(hči)___- se je vsedla na stol in odprla usta, glede na to, da je trpela neznosne bolečine, sem zobozdravnico prijazno prosila, da ji da anestezijo - lokalno, saj bo tako __(hči)___ lažje prenesla "vrtanje"...zobozdravnica me je zavrnila, češ, da ona "že ve kaj dela in da naj se ne vmešavam. otrok je jokal in jaz sem jo pri nogicah držala in božala, z besedami sem jo vzpodbujala naj bo pogumna in naj zdrži, saj bo kmalu konec. Zobozdravnica je pričela z posegom, a je pri tem katko dregnila v dlesen ki je bila že tako razbolena, otrok je trznil in jo v solzah prosil, naj ji da "pikico" da jo bo manj bolelo, a je zdravnica na silo potisnila njeno glavo nazaj v stol, kljub moji prisotnosti je na ___(hči)____ vpila, kot da se ji je zmešalo, s sestro sta pričeli otroku zvijati roke in ji na silo odpirati usta. Ker je ____(hči)____ jokala, ni mogla priti do sape in zobozdravnica ji je z roko zamašila nos z drugo jo je pa tako močno stisnila za roko in dlan, ter ji jo zvila preko naslonjala stola, v dlani naše ____(hčere)____se še zdaj po 4 urah poznajo sledi zobozdravničinih nohtov. Hkrati je pričela vpiti na otroka, jo potiskati v stol in ji v usta začela tlačiti neko gumjasto zadevo, da bi otrok lahko imel odprta usta, mene je pa z besedami: izginite ven iz ambulante, ker ob prisotnosti staršev ne morem delati tako kot je treba. ____(hči)___ se je pričela dušiti. Pograbila me je panika in zobozdravnici sem rekla, naj takoj preneha s posegom, naj mi da ___(hčerino)___ zdravstveno in zapustila ambulanto.

 

Glede na to, da je bil po mojem mnenju to malo da ne telesni napad na otroka, sem se odločila zadevo prijaviti na Vrhniški policiji. No tu nastopita g. Zoran in ga. Karmen. Sprejela sta nas, _____(hči)____ sta pomirila, jo lepo izprašala, se z njo več kot eno uro ukvarjala in jo pomirjala, tudi z mano in možem sta bila prijazna, moje in ___(hčerine)____ izjave sta skrbno zapisala in sprožila postopek, napotila sta nas na urgenco, kjer bi pridobila zapisnik o dogodku oz. o pregledu.

 

SKRATKA: G. ZELIČ IN GA. OZMEC STA ZARADI SVOJEGA OBNAŠANJA IN ODNOSA DO OTROKA IN NAJU Z MOŽEM, ZARADI NASTOPA IN NAČINA OPRAVLJANJA RAZGOVORA Z NAMI, ZARADI ČLOVEŠKOSTI IN PRIJAZNOSTI, SAJ STA OBA NAŠO _____(hči)______ LEPO POTOLAŽILA, DA BI SE SPROSTILA, STA JI KAZALA RISBICE OTROK IN SLIKE, SE Z NJO POGOVARJALA IN JO TOLAŽILA, ZARADI TOPLIH IN TOLAŽILNIH BESED, TER HITREGA ODZIVA, IN UKREPANJA, OPRAVILA STA RAZGOVOR TUDI Z ZOBOZDRAVNICO TAKOJ, KO SMO MI ZAPUSTILI POLICIJSKO POSTAJO. PRAV TAKO JE G. ZELIČ V TELEFONSKEM RAZGOVORU Z MANO, POVPRAŠAL, KAKO SE SEDAJ ____(hči)______ POČUTI IN ALI SMO JO USPELI PREGOVORITI NAJ GRE K URGENTNEMU ZOBOZDRAVNIKU, REKEL MI JE, DA NAJ NE SKRBIM, DA JE OTROČEK VERJETNO V ŠOKU IN DA SE BO ZAGOTOVO POMIRILA, NAJ SE POSKUŠAM Z NJO ČIMVEČ POGOVARJATI IN JO PREPRIČATI DA ZOBOZDRAVNIKI NISO ZLOBE...ZARADI VSEGA TEGA, KAR STA STORILA ZA NAS IN NAŠO ____(hči)___...___(hči)____ JIMA JE OBLJUBILA, DA JIMA BO KUPILA FLOMASTRE IN BARVICE, KER JIH TAM NIMAJO, IN JIMA BO ODNESLA TO, ČEŠ, DA STA ZELO PRIJAZNA IN DA JIMA ZAUPA IN DA ŽELI, DA BI DRUGI OTROCI KO PRIDEJO NA POLICIJO LAHKO RISALI IN PISALI Z BARVICAMI IN NE S KEMIČNIMI SVINČNIKI, KOT JE ____(hči)____, DOBILA JE POBARVANKO O VARNOSTI V PROMETU IN SVINČNIK S KATERIM JE SEDAJ ZASPALA. V GLAVNEM...NAJVEČJA POHVALA ZA NJIJU...IN ŽELIM JIMA VSE NAJBOLJŠE V ŽIVLJENJU.

 

Hvala ker ste prebrali mojo izpoved, prosila bi vas le, če lahko javno objavite mojo pohvalo za njiju ali pa to vse skupaj posredujete njihovim nadrejenim, saj želim, da se zavedajo, da imajo v svojem delovnem okolju dva VELIKA ANGELA!!!

 

LEP POZDRAV DIANA