Slovenijo bo v torek in sredo, 22. in 23. marca 2011, obiskal ruski premier Vladimir Putin. Uradnega obiska se bo udeležilo več varovanih oseb, ki bodo potovale v varovanih kolonah s policijskim spremstvom. Voznike, ki bodo v teh dneh peljali po cestah na Gorenjskem, opozarjamo, da morajo upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Zaradi potovanja varnostnih kolon s policijskim spremstvom bo 22. marca zgodaj popoldne popolnoma zaprta avtocesta v smeri od Torovega proti Jesenicam, ob njihovem povratku dopoldne naslednjega dne, 23. marca, pa v smeri od Naklega proti Ljubljani. Poleg avtoceste bodo zaprte tudi ceste, ki vodijo do objektov na Brdu.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti ob rob vozišča ali z njega, prav tako se morajo takoj z vozišča umakniti tudi drugi udeleženci v cestnem prometu.  Varovani koloni morajo omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

 

Zvočni posnetek izjave Antona Hribarja, (mp3) 
višjega policijskega inšpektorja v Sektorju prometne policije na Generalni policijski upravi

 

ako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom? (wmv, 6,78 MB)