Sorodne objave

 

V Centru za oskrbo v Gotenici so od 9. do 13. januarja 2006 potekale zaključne priprave za skupino policistov, ki bodo konec januarja nastopili delo v mirovni misiji JIPTC v Jordaniji.

Tako kot dosedanji policijski inštruktorji, ki se konec meseca vračajo domov, bo tudi nova peterica eno leto sodelovala pri usposabljanju iraških policistov v jordanskem policijskem centru v Amanu.

jordanija Ekipa

Jordanijo, kamor odhajajo policisti, je tečajnikom predstavil častni konzul Kraljevine Jordanije g. Samir Amarin


Prednapotitvenega usposabljanja za delo v Jordaniji so se udeležili Gregor Hodnik in Tomaž Kapus iz Policijske uprave Kranj, Matjaž Marolt iz Policijske akademije ter Aleksander Majhenič, Allen Lorbek in Tine Prevc (kot rezerva) iz Policijske uprave Ljubljana.

Namen zaključnih priprav pred odhodom na delo v mednarodno mirovno misijo je, da se policisti, ki so že opravili osnovna usposabljanja, seznanijo še z delom v konkretni misiji, državo kamor odhajajo ter z drugimi vsebinami, ki bodo policistom prišle prav pri usposabljanju tujih policistov.

Vsebinski program usposabljanja so izvajali delavci različnih služb v generalni policijski upravi, predavatelji z Fakultete za policijsko-varnostne vede in Fakultete za družbene vede ter predstavniki SOVE in OVS Ministrstva za obrambo.

jordanija Sterbenc

Z religijami v Iraku in Jordaniji je policiste seznanil mag. Primož Šterbenc