Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek, sta danes, 18. januarja 2006, sprejela policiste, ki bodo konec januarja kot policijski inštruktorji nastopili delo v mirovni misiji JIPTC v Jordaniji.

Sprejema so se v spremstvu v.d. direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Antona Pozveka in višjega policijskega inšpektorja Dušana Klobase iz Sektorja za mirovne misije Uprave uniformirane policije udeležili policisti Gregor Hodnik in Tomaž Kapus iz Policijske uprave Kranj, Matjaž Marolt iz Policijske akademije, Aleksander Majhenič in Allen Lorbek iz Policijske uprave Ljubljana. Omenjeni policisti bodo zamenjali pet policijskih inštruktorjev, ki so eno leto sodelovali pri usposabljanju iraških policistov v mednarodnem policijskem centru v Amanu v Jordaniji in se konec meseca januarja vračajo domov.

Minister in generalni direktor policije sta se s policisti zadržala v daljšem pogovoru, kajti januarja sta tudi sama obiskala ta center in se pogovarjala z vodstvom. Policistom, ki odhajajo v Aman, sta med drugim zaželela naj delo opravljajo strokovno, korektno in dostojanstveno, kar jim zaradi kvalitetnega usposabljanja ne bo težko, in naj bodo dobri ambasadorji slovenske policije in hkrati Republike Slovenije, tako kot njihovi predhodniki. Opozorila sta jih, naj pazijo na lastno varnost, kljub temu, da je center dobro zavarovan in dodala, da jim bo vodstvo, tako kot tudi ostalim policistom, ki so v drugih misijah, vseskozi stalo ob strani.

 

060118 jordanija odhod