Generalni direktor policije Marjan Fank je s pozdravnim nagovorom sodeloval na današnjem odprtju že 17. slovenskih dnevov varstvoslovja, ki jih danes in jutri, 8. in 9. junija 2016, v Kranjski Gori organizira Fakulteta za varnostne vede.

Fank odprtje DV 2016

Marjan Fank je ob odprtju pozdravil tovrstne konference, kot so že tradicionalni Dnevi varstvoslovja, in poudaril pomen takšnih dogodkov, saj so izvrstna priložnost za srečanje strokovnjakov s sorodnih področij, izmenjavo njihovih bogatih izkušenj, povezovanje teorije s prakso, konstruktivne razprave in ne nazadnje za iskanje konkretnih odgovorov na različna aktualna vprašanja s področja varnosti. Pri iskanju dobrih rešitev za varnostne probleme je namreč nujen interdisciplinarni pristop, saj so ti problemi kompleksni, nikoli izolirani od širšega družbenega dogajanja.

Na letošnji konferenci bo več kot 170 udeležencev, med njimi številni iz Policije, predstavilo 89 prispevkov, razdeljenih v sedemnajst tematskih sekcij. Osrednja tema konference pa je letos zagotavljanje varnosti v lokalnih skupnostih. Posebno pozornost bodo namenili varnosti v turističnih krajih, vključno z zagotavljanjem varnosti v gorah, na smučiščih in športnih prireditvah.

Dnevi varstvoslovja so osrednja nacionalna konferenca s področja varnosti, na kateri sodelujejo varstvoslovci ter drugi znanstveniki in strokovnjaki, ki delujejo na področjih kazenskega pravosodja, policijske dejavnosti, obveščevalno-varnostne dejavnosti, zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih, obrambne varnosti, informacijske varnosti, korporativne varnosti, zasebnega varovanja in detektivske dejavnosti ter zaščite in reševanja.

Več informacij: Dnevi varstvoslovja 2016