V okviru vladnega obiska osrednjeslovenske regije so generalni direktor policije Marjan Fank, ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in državni sekretar Boštjan Šefic včeraj, 11. maja 2016, obiskali policijski postaji Grosuplje in Vrhnika ter Policijsko postajo vodnikov službenih psov Ljubljana. 

Vrhnika2

Sprejem na PP Vrhnika


Navedene policijske postaje delujejo na območju PU Ljubljana, ki je operativno najbolj obremenjena uprava, kljub temu pa po besedah direktorja uprave Stanislava Vrečarja dosegajo zelo dobre rezultate. Tudi generalni direktor policije Marjan Fank je izrazil zadovoljstvo nad rezultati dela Policijske uprave Ljubljana in pohvalil prizadevanja policistk in policistov. 

Grosuplje2

Pogovor z vodstvom in policisti na PP Grosuplje


Po besedah ministrice je skupni imenovalec v celotni policiji, ne le v obiskanih policijskih enotah, pomanjkanje kadra, opreme, zastarel vozni park, prostorska stiska. Zato se na ministrstvu intenzivno ukvarjajo z reševanjem teh težav, ki so rezultat premajhnega vlaganja v policijo v preteklih letih. Prvi rezultati so že vidni, še bolj pa bodo v drugi polovici letošnjega leta, ko se bodo zaključili javni razpisi za nakup prevoznih sredstev in opreme za policiste, izvedle določene investicije, velik korak naprej pa je bil narejen tudi pri zaposlovanju novih kadrov.

Več informacij in fotografij v sporočilu Ministrstva za notranje zadeve