"Se vidimo 8. maja!", je večkrat vzkliknil 6-letni Žan iz Laškega, eden tistih, ki so se kot nedonošenčki v inkubatorju do bolnišnice prepeljali s policijskim helikopterjem. Njegova zgodba je podobna ostalim, tj. zdravstvene težave ob rojstvu, zaradi katerih je bila nujna čimprejšnja oskrba v ljubljanskem kliničnem centru, najhitrejši prevoz pa je bil helikopterski. Vse, ki imate takšno izkušnjo, smo danes ponovno povabili na srečanje, ki bo v soboto, 8. maja 2010, v Letalski policijski enoti.


Videoposnetek - Žan (wmv) 

IMG 1773

Žan je imel danes, 29. aprila 2010, priložnost, da je obiskal Letalsko policijsko enoto in videl svoje prvo prevozno sredstvo. S starši pride na srečanje. Obiščite nas tudi vi!

 

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da nam svoj prihod najavite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na naslov Letalske policijske enote, Zgornji Brnik 130 p, 4210 Brnik.

IMG 1748

Do sedaj je svojo udeležbo potrdilo 28 družin, ki se veselijo srečanja s posadkami Letalske policijske enote. Vodja enote Robert Sušanj je v današnji izjavi za javnost povedal, da ne gre zgolj za prijave. Vsako namreč spremlja še ganljiv opis takratnega dogodka, včasih tudi fotografija trenutka pred vzletom helikopterja. Dodal je še, da na srečanje pričakujemo tudi mamice, ki so bile kot nosečnice prepeljane s policijskim helikopterjem, atije in seveda njihove otroke. Zavrnili pa ne bodo nobenega obiskovalca, ki bi si tisti dan rad ogledal Letalsko policijsko enoto.

Program srečanja bo pester. Poleg helikopterja in inkubatorja ter posadk bomo pokazali tudi policiste konjenike, policiste motoriste in policiste kolesarje.