V Centru za tujce je na podlagi Zakona o tujcih nastanjen tujec, čigar identiteta ni znana, saj nima osebnih dokumentov in zavrača vsak poskus pogovora.

Policisti Policijske postaje Tolmin so ga prijeli 17. julija 2015 v kraju Most na Soči, potem ko je v eni od gostiln na tistem območju naročil hrano in gostilno zapustil, ne da bi poravnal račun. V postopku je bilo ugotovljeno, da pri sebi nima osebnih dokumentov, od prijetja dalje pa ne govori z nikomer več.

Tujec je suhe postave; visok je 178 cm in tehta 57 kg. Ima rjave oči in je brez tetovaž ali posebnih telesnih značilnosti. Od osebne prtljage ima samo oblačila, ki jih je nosil na sebi (tj. sivomodro polo majico in rjave kratke hlače).

Ker do sedaj nismo uspeli ugotoviti identitete osebe in ker obstajajo določeni znaki, da bi mogoče lahko šlo za slovenskega državljana, prosimo vse, ki bi moškega na fotografiji prepoznali in/ali kar koli vedeli o njem, da to sporočijo najbližji policijski postaji ali na interventno telefonsko številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

NN3