Danes, 9. decembra 2014, svoja vrata odpira tudi Minicity, v katerem s preventivnimi vsebinami za naše najmlajše sodelujmo tudi policisti!

Projekt Minicity že poteka v prestolnicah več držav, med drugim tudi v Beogradu, Budimpešti, na Dunaju itd. V Sloveniji bo potekal v ljubljanskem trgovskem centru BTC.

IMG012

V "malem mestu" se bodo otroci lahko oblekli v "male policijske uniforme".


Minicity je mesto v malem, kjer stojijo majhna pekarna, policijska postaja, bolnica, pa televizijski in radijski studio in mnoge druge igralne enote. Te so namenjene otrokom med 3. in 12. letom, v njih pa otroci spoznavajo poklice in se učijo vsakdanjih uporabnih znanj iz sveta odraslih skozi edinstvena igralna orodja in didaktične igre.

V "malem mestu" lahko otroci za nekaj časa postanejo odrasli in na zabaven, kreativen ter interaktiven način spoznajo različne vsakodnevne opravke in poklice. S sprehodom po ulicah Minicity-ja bodo lahko vstopili npr. v banko, k frizerju, obiskali zobozdravnika, policijo in gasilce, eksperimentirali v laboratoriju itd. Na tak način bodo lahko preko neposredne izkušnje pridobili potrebna znanja za lažje korake v svet odraslih. Poleg kreativno-didaktičnih vsebin za otroke bo Minicity ponujal tudi vsebine za starše.

IMG004

 Vhod v "otroško policijsko postajo"


Projekt ponuja odlično priložnost tudi za policijo, da svoje delo in naloge na zabaven in prijazen način približa otrokom, predvsem pa jim na njim primeren način predstavi preventivne vsebine in jih nauči, kako naj poskrbijo za svojo varnost v prometu, na poti v šolo ali domov, kako se zaščitijo pred tatovi in ubranijo pred nasilneži itd.


Obiščete nas lahko vsak dan med 10. in 20. uro!