Sorodne objave

 

Po lanskoletnem uspehu dobrodelne akcije 10 krogov za 10 nasmehov se ji Policija in Slovenska vojska pridružujeta tudi letos. Akcija, ki jo organizira društvo Never Give up, bo potekala od 31. maja do 9. junija 2013. S startninami bomo zbirali sredstva za družine in posameznike, ki so se znašli v hudi stiski in nujno potrebujejo pomoč.

Akcijo so dodatno podprli tudi pripadniki Specialne enote policije, ki bodo z dražbo desetih fotografij zbrali dodatna humanitarna sredstva.

tek

Tekli bomo na desetih stadionih po vsej Sloveniji

Tekli bomo za deset družin, ki so bile izbrane preko Zveze prijateljev mladine, pa tudi za družini pripadnika policije in pripadnika vojske. Gre za hude stiske družin in posameznikov zaradi brezposelnosti, bolezni, nasilja v družini itd. V želji, da bi jim pomagali, omilili stisko, v kateri so se znašli, in jim dali občutek, da niso ostali sami, bomo zanje tekli po vsej Sloveniji.

Med drugim bom tekli tudi za hčer policista, malo Gajo. Dveletna deklica ima namreč cerebralno paralizo, zaradi katere ne more samostojno stati oz. hoditi in zaradi katere trpi hude bolečine. Terapije, ki so na voljo v okviru našega zdravstvenega sistema, ne prinašajo napredka, zato sta starša našla trajnejšo rešitev v ZDA, kjer že vrsto let opravljajo t. i. selektivno dorzalno rizotomijo. Takšen kirurški poseg bi pripomogel k boljši gibljivosti in k samostojni hoji male deklice, predvsem pa bi jo odrešil hudih bolečin. Starša si takšne operacije in nadaljnjih intenzivnih fizioterapij brez dodatne finančne pomoči ne moreta privoščiti. Družina je s pomočjo medijev in slovenske javnosti zbrala že večji delež sredstev, potrebnih za operacijo, da pa bi bila deklica deležna celostne terapije, potrebuje družina še nekaj tisoč evrov.

Humanitarna akcija bo potekala v desetih krajih po vsej Sloveniji, z začetkom ob 16. uri:

  • petek, 31. maj (Trbovlje - Stadion Rudar)
  • sobota, 1. junij (Maribor - Stadion Poljane)
  • nedelja, 2. junij (Celje - Stadion Kladivar)
  • ponedeljek, 3. junij (Ravne na Koroškem - Mestni stadion)
  • torek, 4. junij (Novo mesto - Stadion Portovald)
  • sreda, 5. junij (Ptuj - Mestni stadion)
  • četrtek, 6. junij (Nova Gorica - Atletski stadion Gorica)
  • petek, 7. junij (Koper - Stadion Bonifika)
  • sobota, 8. junij (Kranj - Športni stadion Kranj)
  • nedelja, 9. junij (Ljubljana - Stadion Kodeljevo)

Na vsakem izmed štadionov se lahko teku pridružite kadar koli med 16. in 21. uro in odtečete, kolikor želite. Predhodna prijava ni potrebna, saj se lahko prijavite na kraju, neposredno pred tekom. Za sodelovanje v humanitarnem teku je predvidena startnina, in sicer 10 evrov za odrasle ter 5 evrov za otroke.

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji teka!

 

Na prizoriščih se bo dogajalo še marsikaj zanimivega, med drugim bo svoje delo predstavljala tudi policija, poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok.


"Rdeči panterji" v humanitarni namen podarili deset svojih fotografij

Humanitarno akcijo 10 krogov za 10 nasmehov so dodatno podprli tudi pripadniki Specialne enote, ki so v ta namen podarili deset svojih fotografij. Atraktivne fotografije, s katerimi je Specialna enota prejšnji teden obeležila tudi svojo 40. obletnico obstoja, na zanimiv način prikazujejo zahtevno delo policijskih "specialcev". Fotografije velikosti 100 x 70 cm bodo na ogled v ljubljanskem City Parku od 1. do 30 junija. Vabljeni k ogledu razstave, za fotografije pa se lahko potegujete tudi na dražbi.

 

Dražba atraktivnih fotografij policijske Specialne enote bo potekala na spletni strani www.nevergiveup.si, in sicer od 1. do 30. junija. Izklicna cena za posamezno fotografijo je 45 evrov.

 

Fotografije, ki bodo od jutri naprej razstavljene v ljubljanskem City Parku, si lahko ogledate tukaj. Fotografije so označene s številkami od 1 do 10.

plakat

Tudi če v teku ali v dražbi fotografij ne boste sodelovali, lahko svoj dobrodelni prispevek nakažete na TRR Športno humanitarnega društva Never Give Up:

  • TRR: 020320259609009
  • sklic: 00 1010
  • namen: Deset krogov za deset nasmehov

ali pa prispevate neposredno na lokacijah, kjer bo potekal humanitarni tek.  

Zbrana sredstva iz startnin, prostovoljnih prispevkov in prodanih fotografij bodo v celoti namenjena humanitarni akciji in enakomerno porazdeljena med vseh 12 upravičencev (tj. med deset socialno ogroženih družin, ki jih je izbrala Zveza prijateljev mladine Slovenije, ter med zaposlena pripadnika policije in vojske).

 Hvala vsem, ki boste pomagali družinam v stiski!