Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 11. novembra 2011, sprejel policistko in policista, ki so se izkazali pri zasegu prepovedane droge na mejnem prehodu Gruškovje.

IMG 0276 zm

Z leve proti desni: policist PPVSPK Maribor Tugomir Mikec, pomočnik komandirja PMP Gruškovje Bogdan Horvat, policistka PMP Gruškovje Ksenija Subotič, policist PMP Gruškovje Aleksander Rauš, generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek


Policisti so drogo odkrili in zasegli 4. novembra 2011 na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje. 350 kg prepovedane droge konoplja je bilo v posebej prirejenem prostoru priklopnega vozila albanskih registrskih oznak.

Navedeni zaseg prepovedane droge nedvoumno kaže na to, da t. i. balkanska pot še ni zamrla in se po njej še vedno tihotapi večje količine prepovedanih drog v smeri Evropske unije.

Odkritje in zaseg tihotapljene prepovedane droge je rezultat strokovnega dela policistov PMP Gruškovje. Posebna zahvala gre policistki Kseniji Subotič in policistu Aleksandru Raušu iz navedene enote, ki sta z veliko mero strokovnosti ugotovila, da osumljeni izvršuje kaznivo dejanje Ponarejanja listin kot tudi kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Prav tako se je pri odkritju in zasegu prepovedane droge izkazal vodnik službenega psa Tugomir Mikec iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.