Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

Generalni direktor policije Janko Goršek je skupaj z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal danes, 15. junija 2011, obiskal Specialno enoto in njenim pripadnikom čestital za osvojeno drugo mesto na svetovnem prvenstvu specialnih enot policije.

IMG 9222

Tekmovanja, ki je potekalo med 4. in 9. junijem 2011 v bližini nemškega mesta Köln, se je udeležilo več kot 40 specialnih enot iz vseh petih celin, slovenski "specialci" pa so v skupni razvrstitvi dosegli odlično drugo mesto.

Generalni direktor policije in ministrica za notranje zadeve sta pripadnikom Specialne enote danes čestitala za izjemen dosežek in jim zaželela še veliko uspehov tako pri tekmovanjih kot tudi pri operativnem delu. Goršek je pri tem izpostavil tudi pomen Specialne enote za slovensko policijo, ki opravlja najzahtevnejše naloge na področju protiterorističnega delovanja, sodeluje pri prijetju storilcev hujših kaznivih dejanj, pri varovanju najvišjih domačih in tujih državnih predstavnikov, varovanju določenih objektov, sodeluje tudi pri delovanju policije ob hujših elementarnih in drugih nesrečah.


Preberite tudi:

Specialna enota slovenske policije osvojila drugo mesto na svetovnem prvenstvu specialnih enot policije