Med 24. in 28. septembrom 2001 bo v Budimpešti na Madžarskem 70. konferenca Interpola.

Kot je že v navadi, bo po svečani otvoritvi zasedanja organizirana novinarska konferenca, na kateri bodo predstavniki države gostiteljice in predstavnik generalnega sekretariata medijem kratko predstavili teme, o katerih bo tekla beseda na konferenci, 28. septembra, takoj po zaključku, pa bo druga novinarska konferenca, kjer bodo predstavljeni rezultati pogovorov.

Vsem medijem, ki se želijo udeležiti Interpolove konference, sporočamo, naj se s prošnjo za akreditacijo obrnejo direktno na centralni biro madžarskega Interpola, in sicer na naslov:


Police Lt. Col. Antal Dutka
Hungarian National Police HQ
Communications Directorate
H- 1139 Budapest
4-6 Teve Street
Hungary

Tel.: +36 1 443 5541
Fax.: +36 1 443 5517


Pisne prijave morajo vključevati ime novinarja in številko novinarske izkaznice. Razvidno mora biti tudi vrsta medija in redakcija, za katero dela. Poleg tega mora biti priložena fotografija (velikosti, ki je primerna za potni list), da bo islandska policija lahko pripravila identifikacijske priponke.

Predstavniki medijev ne bodo mogli prisostvovati na konferenci, vendar pa jim bodo tamkajšnji predstavniki za odnose z javnostmi omogočili kontakt s katerimkoli delegatom.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi