Slovenski policisti so s svojim znanjem, izkušnjami in visoko usposobljenostjo že večkrat dokazali, da lahko pomagajo drugim državam oziroma na območjih, kjer obstajajo krizne razmere zaradi vojn, terorizma ali zaradi drugih dogodkov ob tranziciji družbene ureditve. Slovenska policija že od leta 1997 sodeluje v različnih mednarodnih misijah - v Albaniji v okviru operacije MAPE (Multinational Advisory Police Element), na Kosovu, na Vzhodnem Timorju, od julija 2001 pa tudi v Makedoniji.

V petek, 7. septembra 2001 bo generalni direktor policije Marko Pogorevc v svoji pisarni na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejel štiri policiste, ki se jim je pred kratkim iztekel mandat v mednarodni misiji, in sicer Boruta Eržena in Aleša Grudnika, ki sta delovala v Albaniji, kjer je junija letos misija prenehala delovati, ter Franca Mišmaša in Matjaža Marolta, ki sta zaključila z delom na Vzhodnem Timorju.


Spoštovani uredniki!

V kolikor se želite pogovarjati s policisti, ki so bili v kateri od misij, vas vabimo, da to sporočite Aniti Leskovec Sedmak na GSM 031/ 387 657, ki vam bo uskladila termine pogovora.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi