V decembru delovna napetost in skrbi vsako leto za malenkost popustijo. Vendar pa žal ugotavljamo, da so sproščeno razpoloženje in številna praznovanja velikokrat povezana tudi z vožnjo pod vplivom alkohola in mamil.

Da naših vsakoletnih opozoril ob "veselem decembru" nekateri niso pripravljeni upoštevati, kažejo tudi lanskoletni podatki o prometni varnosti med vikendom, ki je pred nami. Samo v treh dneh - med 20. in 22. decembrom 2001, je na slovenskih cestah umrlo kar 6 oseb, 41 je bilo hudo in 110 lahko telesno poškodovanih. Odločno preveč!

Poostrene policijsko - nadzorstvene aktivnosti za ugotavljanje psihofizičnega stanja voznikov letos potekajo na območju celotne države že od začetka decembra 2002. Svoj vrhunec bodo dosegle prav v tem vikendu z izvedbo poostrenega nadzora po izdelani metodologiji imenovani PROMIL. Nadzor bo izveden v petek, 20. decembra 2002. Na območju celotne Slovenije bo tega dne že od popoldanskih ur dalje moč opaziti večje število policistov, ki bodo preverjali psihofizično stanje voznikov.

Poostrene aktivnosti Policije, z namenom zagotoviti vsem udeležencem v cestnem prometu čim višjo stopnjo varnosti ter iz njega izločiti tiste, ki to lahko ogrozijo, se bodo nadaljevale tudi v naslednjih dneh, vse do novega leta.

 

Informacijo so pripravili v Sektorju za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave.