Na Policijski akademiji v Tacnu so danes, 25. oktobra 2002, podelili diplome I. generaciji študentov Višje policijske šole.

Najboljšim študentom izmed 32 diplomantov, ki so pridobili višjo strokovno izobrazbo in s tem strokovni naziv policijski inšpektor, je generalni direktor policije Marko Pogorevc podelil tudi pohvale in priznanja.

Ob tej priložnosti je generalni direktor policije povedal, da gre za zgodovinski dogodek v policiji, kajti prvič po mnogih letih zopet podeljujejo diplome, ki so plod znanja Višje policijske šole.


VPVS pogorevc

Generalni direktor policije Marko Pogorevc je nagovoril vse zbrane.


"Veseli me, da so bila posredovana tista znanja, ki so v policiji nujno potrebna, da lahko uspešno opravljate naloge. Z Višjo policijsko šolo dobivamo samozavest. Program Višje policijske šole je naš lasten program, ki ga izvajamo sami in kjer izkazujemo tisto, kar imamo. To pa je naše znanje, ki smo si ga pridobili skozi desetletja izkušenj in vodenja milice in policije," je poudaril Pogorevc in ob tem čestital vsem diplomantom z željo, da nadaljujejo izobraževalno pot, kajti le tako bodo najbolje koristili slovenski policiji.


VPVS podelitev

Med podelitvijo diplom in priznanj...


Višja policijska šola je bila znotraj Policijske akademije ustanovljena 1. aprila 2000.

Cilj višješolskega strokovnega izobraževanja je, da diplomanti poglobljeno obvladajo strokovno-teoretična in praktična znanja za opravljanje policijskih nalog, za katere je potrebna višja izobrazba ter pridobijo znanja za vodenje delovnih procesov v okviru manjših policijskih enot na splošnem ali določenem strokovnem policijskem področju.

Program študija je naravnan predvsem na uporabna znanja, ki jih policisti potrebujejo pri svojem delu, in sicer s področja varnosti, cestnega prometa, splošno operativnih in mejnih zadev, kriminalistike itd.


VPVS studentje

Diplomanti Višje policijske šole.


Razlogi za ustanovitev Višje policijske šole in uvedbo višješolskega programa so bile kadrovske potrebe policije po ustrezno usposobljenem kadru. Ustanovitev šole pomeni tudi vmesni člen v policijskem izobraževanju, ki omogoča prehodnost policijskega izobraževanja glede na strokovne potrebe.

 

Besedilo in fotografije: Tadeja Kuhar