Sorodne objave

 

V petek, 3. oktobra 2003 je v objektu poveljstva misije UNMIK v Prištini potekala slovesnost ob podelitvi odlikovanj Združenih narodov sedmim slovenskim policistom, ki so delo v misiji UNMIK CIVPOL na Kosovu nastopili maja letos, ponovno pa so bili odlikovani tudi policist, ki je v misiji od lanskega novembra in policista, ki sta v misiji že od maja lani.

odlikovanja1

Obisk pri namestniku UNMIK CIVPOL Tomu Hackerju


Slovesnosti se je udeležila tudi sedem članska delegacija slovenske policije, ki jo je vodil generalni direktor policije Marko Pogorevc.


odlikovanja2

Obisk pri poveljniku regionalnega poveljstva UNMIK CIVPOL Prištine, polkovniku francoske žandarmerije Jeanu Lerouxu


Delegacija slovenske policije je prvi dan obiska na Kosovu izkoristila za srečanje ter pogovor z vsemi slovenskimi policisti na Kosovu in se tako neposredno seznanila z njihovim delom in življenjem v misiji ter problemi in težavami s katerimi se srečujejo. Policisti so izrazili pripravljenost odgovorno in častno opraviti svoje poslanstvo v misiji. Večjih težav v delovnem in bivalnem okolju nimajo, zahvalili pa so se za vso logistično in drugo pomoč, ki jim jo zagotavljajo posamezniki in službe slovenske policije. Med drugim so bili veseli tudi novih električnih agregatov, ki so jih dobili pred bližajočo se zimo, ki bo ponovno v znamenju pogostih in dolgotrajnih redukcij električnega toka.


odlikovanja3

Slovesnost ob podelitvi odlikovanj


Naslednji dan je delegacija na sedežu poveljstva UNMIK CIVPOL v Prištini obiskala namestnika komisarja CIVPOL Toma Hackerja, na sedežu regionalnega poveljstva CIVPOL Priština pa poveljnika Jeana Lerouxa in se seznanila z oceno dela slovenskih policistov, perspektivah, problemih in programih dela misije ter bodočih kadrovskih potrebah misije na Kosovu. Oba sta izreka veliko pohvalnih besed o slovenskih policistih, njihovi strokovnosti in delu v misiji, kar sta utemeljila tudi z nivojem in zahtevnostjo delovnih mest, ki jih zasedajo ter nalog, ki jih opravljajo. Kljub postopnemu zmanjševanju mednarodnega osebja v misiji, ki bi naj zaključila delo na Kosovu v letu 2006, si vodstvo misije še naprej želi sodelovanja slovenskih policistov, saj uživajo pri vodstvu, sodelavcih in prebivalstvu visoko stopnjo zaupanja.


odlikovanja4

Med podelitvijo priznanj


Sprejem za odlikovane policiste in goste po slovesnosti ob podelitvi medalj je delegacija izkoristila za razgovore s predstavniki MHQ in RHQ UNMIK CIVPOL, vodji in drugimi predstavniki policijskih kontingentov drugih 46 sodelujočih držav v misiji na Kosovu, vojaškimi in drugi slovenski predstavniki, ki delujejo v okviru OVSE, KFOR in drugih mednarodnih institucijah na Kosovu, vodjem gospodarskega predstavništva RS ter drugimi predstavniki slovenskih gospodarskih in drugih predstavništev in organizacij na Kosovu. Razdelila je tudi predstavitveno gradivo o Sloveniji, ki ga je v ta namen prispevala Slovenska turistična organizacija in o slovenski policiji.


odlikovanja5

Skupinska fotografija po podelitvi

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi